Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

Борги заводу “КрАЗ” виставляють на продаж

03.06.2020 08:03 928

Борги заводу “КрАЗ” виставляють на продаж

Майновий комплекс «АвтоКрАЗ» разом з Полтавським автоагрегатний завод буде виставлений на аукціон як об’єкт застави по кредитах банку «Фінанси і кредит» вже 12 червня. Початкова ціна лота становить 1.66 млрд грн.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на АвтоЦентр.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставляє на аукціон майновий комплекс ПрАТ «АвтоКрАЗ» та ПАТ «ПААЗ» (Полтавський автоагрегатний завод). Торги відбудуться на майданчику DebtX за голландською моделі аукціону. До складу пулу, який виставляється на продаж увійшли 9 кредитів юридичних осіб, частина з яких знаходиться в заставі НБУ. Загальна сума заборгованості за кредитними договорами становить 8.8 млрд грн. Середнє прострочення по кредитах – 4 роки. За всіма кредитними договорами тривають судові справи, по 5 кредитах відкриті виробництва державної виконавчої служби, за 8 – кримінальні справи. Початкова ціна лота – 1.66 млрд грн.

Основними об’єктами застави по кредитах перебувають кілька цілісних майнових комплексів загальною площею 511 392.63 кв м, розташованих у Полтавській області. Серед них – автозавод з виробництва великовантажних автомобілів, а також завод з виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів. Мова йде про продаж саме кредитів і прав вимоги, тобто боргів, а не безпосередньо об’єктів нерухомості або майна в заставі за ними. Це означає, що при покупці цих активів інвестор отримує можливість працювати з проблемними кредитами.

Источник: uprom.info

Автор: Віталій Царьов

Новости портала «Весь Харьков»