Назад
Українською English
Лента Разделы
Раздел: Бізнес

«Батут працює». Ілон Маск відповів на заяву глави «Роскосмоса», яку той зробив після окупації Криму

01.06.2020 07:09 1130

«Батут працює». Ілон Маск відповів на заяву глави «Роскосмоса», яку той зробив після окупації Криму

Ілон Маск після успішного запуску ракети SpaceX Falcon 9

Засновник корпорації SpaceX Ілон Маск після першого успішного пілотованого запуску космічного корабля Crew Dragon з космодрому на мисі Канаверал у Флориді нагадав главі «Роскосмосу» Дмитру Рогозіну про його давнє висловлювання на адресу США.

На прес-конференції після запуску у директора НАСА Джеймса Брайденстайна та Ілона Маска запитали, чи отримали вони якесь повідомлення від колег з Росії. Брайденстайн відповів, що бачив заяву Рогозіна з привітаннями і зазначив, що «вони вірять в співробітництво, і я думаю, воно залишиться міцним».

Після цього Маск сказав: «Батут працює» – і розсміявся, як і глава НАСА. Маск додав: «Це внутрішній жарт».

Ця його фраза спричинила хвилю рекцій у соціальних мережах:

Йшлося про заяву Рогозіна, яку той зробив у 2014 році, після введення США санкцій проти Росії за анексію Криму. Тоді Рогозін написав у твітері, що Росія у відповідь може відмовитися доставляти американських астронавтів на МКС, а для потрапляння на станцію порадив їм скористатися батутом.

«Батут працює». Ілон Маск відповів на заяву глави «Роскосмоса», яку той зробив після окупації Криму Втім, після запроваджених проти неї санкцій Росія продовжувала відправляти американських та європейських астронавтів на МКС.

Источник: voanews.com

Новости портала «Весь Харьков»